Belépés
Fahéjas almagombóc
Hozzávalók:

2-3 szem főtt áttört burgonya, 4 alma, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, só, 10-15 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg anny...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
Fűszeres mézeskalács
...

Hozzávalók:

10 dkg margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg méz,
2 egész tojás,
20 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1/2 kk gyömbér,
szegfűszeg és fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A v...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Alma mézkéregben
...
Hozzávalók:

1/2 dl apróra vágott datolya,
1/2 dl méz,
2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
1 teáskanál fahéj,
6 db közepes, savanykás alma,
1 dl olvasztott vaj,
2 dl méz.

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a...
Császárrétes
...

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük...
Édes ricottakrokett
HOZZÁVALÓK:

50 dkg ricotta sajt
2,5 dkg fenyőmag
2,5 dkg mazsola
15 dkg cukrozott gyümölcs
1 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom (reszelt héja)
2 evőkanál liszt
őrölt fahéj
4 tojás
zsemlemorzsa
olaj, a sütéshez

A tetejére:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A ricottát szitába rakju...
Habos-mandulás finomság
HOZZÁVALÓK:

2 piros színű grapefruit
1 narancs
2 tojásfehérje

6 dkg cukor
3 mandulás sütemény
1 evőkanál narancslikőr



ELKÉSZÍTÉS

A déligyümölcsöket meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a fehér héjat, a hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként ho...
Darált hús paradicsomszósszal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg darált hús, 1 ek. vágott paradicsom, 2 tojás, 5 ek. zsemlemorzsa, 4 ek. olívaolaj, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 15 dkg mozzarella sajt

Előkészítés: A húst összegyúrjuk a bazsalikommal, tojással, zsemlemorzsával, és sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszá...
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel

Hozzávalók:
4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem,
1 zsemle (egy napos),
4 evőkanál tejszín,
2 dkg vaj,
13 dkg főtt sonka,
13 dkg gouda sajt

A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és ...
Pikáns szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta

Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szé...
Almás croissant
Hozzávalók:

1 croissant (töltelék nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük...
Zsemlemorzsa-gombóc
Zsemlemorzsa-gombóc

Hozzávalók: 5 deka vaj, 1 egész tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 3 evőkanál víz, csipetnyi só.
5 deka vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 evőkanál vizet, és egy kis sót hozzákeverünk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a csendesen forró levesbe főz-zük. Miután a gombóc a leves tetejére jött, még 5 p...
Tengeri halfilé, rámtva
Fagyasztott tengeri halfilé, rántva

Hozzávalók: 60 deka tengeri halszelet, 2 deci tej, 2 tojás, 10 deka zsemlemorzsa, 4 deka liszt, olaj a kisü-téshez.
A fagyasztott tengeri halat miután kiengedett, felszeleteljük, s miután a tengeri halnak sajátos nehéz szaga van, amit a magyar ízlés nehezen bír, a halszeleteket néhány órán át tejben áztatjuk. A tejben való áztatás...
Kiwi torta
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
3 dkg cukor
1 dl víz
csipetnyi só

A töltelékhez:
50 dkg kiwi
20 dkg friss sajt vagy krémsajt
1 citrom (reszelt héja)
6 dkg cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tejszín
1 tojás

A tetejére:
porcukor



ELKÉ...
Almás-csirkés fasírt
Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só.

Elkészítése:

A csirkét daráljuk le, az almát gyaluljuk szálasra, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. ĺzesítsük b...
Szedertorta
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg keményítő
25 dkg porcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
30 dkg margarin

A töltelékhez:
8 dkg mandula (őrölt)
1 (kb. 20 dkg) rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor

A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 ev...
Barackos gombóc
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 db tojás, kevés só, cukor. törött fahéj, barackbefótt esetleg barackíz, zsemlemorzsa

Elkészftése:

Lisztet tálba tesszük leöntjük 1 liter forróvízzel, melybe zsírt és sót teszünk. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást, ezzel kidolgozzuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyikre egy darab barac...
Sajtos töltött paprika
Hozzávalók:

8 szép hosszúkás zöldpaprika, 20 dkg durvára reszeit sajt, 2 tojás, vaj, kapor, só, bors, 3 dl tejszín vagy tejföl, zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A felvert tojást elkeverjük 2-3 púpos kanál zsemlemorzsával, és 5 dkg olvasztott vajjal. Pár percig pihenni hagyjuk, amíg a tojás felszívja a zsemlemorzsát (készíthetjük kifacsart áztatott zseml...
Rántott karfiol
Hozzávalók:

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só.

Elkészítése:

A megtisztított karfiolt sós vízben vagy gőzben főzzük, esetleg pároljuk félig puhára. Ha kihűlt, bontsuk kisebb rózsákra (esetleg még sózzuk, ha szükséges), majd panírozzuk, s forró olajban süssük pirosra. Párizsiasan, illetve Orly-módon ugyanígy készül a karfiol, csak akkor p...
1 2 3 .......182 183 ....273 274 ....363 364 365 
Címkék: almákat megtisztítjuk, fahéjjal felverjük, almára öntjük, tört burgonyával, csokor petrezselyem, csokor újhagyma, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, cukorral habosra, habbá vert, előkészített réteslapot, ricottát szitába, déligyümölcsöket meghámozzuk, fehér héjat, tojásfehérjét csipetnyi, húst összegyúrjuk, kenyeret tegyük, almát meghámozzuk, felvert tojást, csendesen forró, leves tetejére, fagyasztott tengeri, tengeri halnak, magyar ízlés, halszeleteket néhány, tejben való, csirkét daráljuk, almát gyaluljuk, hagymát vágjuk, zsemlét áztassuk, ledarált húshoz, darab barac, tojás felszívja, megtisztított karfiolt, déligyümölcsöket, zsemlemorzsával, szendvicskenyér, paradicsomszósz, ricottakrokett, csirkemellfilé, almareszeléket, szendvicstorta, felszeleteljük, kenyérpirítóba, worcesterszósz, tojásfehérjét, zsömlemorzsát, hozzákeverünk, felolvasztjuk, halszeleteket, megtisztítjuk, narancslikőrt, zsemlemorzsát, csemegeuborka, megtisztított, bazsalikommal, zsemlemorzsa, zöldségleves,
© 2013 TVN.HU Kft.